Thursday, 16 January 2020

Українські страви, які варто спробувати кожному іноземцю

Доведено, що українська кухня – одна з найбільш смачних і ситних у світі. Крім того, наші пращури ще й харчувалися здорово, тому зараз існує стільки рецептів з овочами і на дієтичних основах. Обережно, стаття викликає шалений апетит!

Борщ

Звісно ж, почнемо з борщу. Про нього чув кожен, хто приїжджає в Україну. Історично точно не встановлено, хто зі слов’янських народів першим приготував знаменитий червоний борщ, але ми точно знаємо: українці готують цю страву найсмачніше! Червоний борщ з пампушками – справжній символ України. Варіацій борщу зафіксовано більше 50, тому можна постійно відкривати для себе щось нове. Якщо класичний борщ вже приївся, рекомендуємо скуштувати пісний з квасолею або грибами, або навіть борщ із карасями. А деякі господині додають до борщу яблука, сухофрукти та чорнослив! Гарантуємо: борщ вас ще здивує!

Вареники

Ще один смачний символ України – вареники.  У кожної господині є свій секретний рецепт їх приготування. Але, як правило, вареники подають зі сметаною і зеленню, або смаженими вишкварками, а солодкі поливаються цукровим сиропом. Начинкою для вареників може бути: картопля, капуста, гриби, лівер, м’ясо, сир, вишня, смородина, чорниця, полуниця – цей список можна продовжувати. Іноземцям, що тільки знайомляться зі стравами української кухні, обов’язково варто спробувати вареники.

Полтавські галушки

Це регіональна страва, яка стала національною гордістю. Спробуйте полтавські галушки з начинкою і без. Ви просто не зможете відірватися!

Сало

Приїхавши в Україні, не можна не спробувати сало, ароматне і натуральне. Його можна смажити, варити, коптити, тушкувати і їсти свіжим. Найкраще сало смакує зі скибкою чорного хліба і часником.   

The post Українські страви, які варто спробувати кожному іноземцю appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2QX8DNn
via World News

No comments:

Post a Comment