Thursday, 16 January 2020

Смачні комахи, які варто скуштувати в Азії

Збираючись у подорож до країн Азії – будьте готовими, що вам там неодмінно запропонують скуштувати комах. Це розповсюджений гастрономічний смаколик для туристів.

Насправді, попри поширену думку, сьогодні така екзотика не є частиною повсякденного раціону місцевих жителів. Але відшукати її – не проблема. Готують комах у вуличних фургончиках прямо на очах, у киплячій олії з додаванням соусів та спецій. У ресторанах їх додають до різних страв та поєднують з різними інгредієнтами.

Всього у світі налічується близько 1500 видів їстівних комах. А страв з них куди більше. Навряд чи хтось наважиться скуштувати їх всі. Ось кілька найбільш популярних та смачних страв із комах, які варто скуштувати в Азії. 

Гусінь, обсмажена з імбиром

Найкраще вона смакує, коли наступає період перетворення на метелика. Перш ніж шовкопряд встигне це зробити, азіати швидко дістають його з кокону, а потім обсмажують у фритюрі.

Смажені личинки гарно смакують з імбирним соусом і вдало поєднуються з різними овочами. Правильно приготована гусінь має бути хрусткою ззовні та ніжною всередині. На смак нагадує креветку. 

Коники

Це найпопулярніші їстівні комахи в світі. В Азії їх їдять вареними, смаженими, сушеними, маринованими та навіть сирими. Їх додають у закуски та салати, а справжні гурмани додають їх навіть у десерти. 

Попри шалену популярність, насправді, коники на смак нейтральні. І здебільшого проймаються ароматом масла, спецій та інших інгредієнтів.

Тарантул з часником

Ця страва вважається справжнім делікатесом. Тарантулів обсмажують в сковорідці-вок на відкритому вогні з додаванням солі та часнику. Смакує м’ясо тарантула, як щось середнє між куркою та рибою 

Втім, найсмачнішими павуками прийнято вважати не тарантулів, а їхніх маленьких родичів з сімейства Нефіліди. Вони на смак нагадують арахісову пасту.

The post Смачні комахи, які варто скуштувати в Азії appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/38dOeK2
via World News

No comments:

Post a Comment