Tuesday 17 March 2020

Туристичний Чорнобиль: що іноземців цікавить найбільше?

Чорнобиль завжди був туристичною принадою для іноземців. Поки одні вважають, що особисто наражатися на небезпеку – це безумство, інші радо вирушали побачити це загадкове місце. Тепер же, після успіху одноіменного серіалу, що став ставжнім хітом та одним з навідоміших проектів НВО, до Чорнобиля стоїть справжня черга. Що ж приваблює іноземних гостей на його теренах?

Наслідки катастрофи

У світі не так багато місць, де відбулися трагедії світового масштабу. Таких місць, що були пов‘язаними з радіацією, ще менше: полігони радіаційних випробовувань досі засекречені, у туристів нема туди доступу, а ще одна знаменита атомная станція – японська Фукушіма ще дуже довго не зможе приймати туристів. Чонобиль на такому фоні – безпечний та доступний спосіб побачити до того може призвести аварія на об’єкті високої важливості. Звісно, навіть зараз  Чорнобиль не є повністю чистою зоною, але, якщо виконувати усі інструкції гіда, то жодна небезпека не буде вам загрожувати, а отримана доза радіації не перевищить ту, яку ви отримуєте під час авіаперельоту.

Машина часу

Оскільки євакуація після аварії була стрімкою, у Чорнобилі та селах навколо нього все або майже все залишилося так, як було на момент аварії, тобто у кінці існування Радянського Союзу. Жителів України та інших пострадянських теренів не здивуєш залишкам того історичного періоду, але іноземцям дуже цікаво побачити його рештки та уявити яким же було життя тоді, у вісімдесяті. Зараз, з плином часу та візитами мародерів, частина цікавих артефактів зникла з Чорнобильскої зони, але і досі цікаво зазирнути в минуле, розглядаючи вміст квартир, школи або лікарні та уявити яким було життя людей за мить до того, як зазвучала сирена.

Світ без людей

Чорнобиль не дарма є місцем проведення багатьох наукових експериментів. Це унікальна локація, адже саме тут ми можемо спортерігати, що станеться зі світом, з якого терміново ідуть люди. Що відбудеться не лише з речами та предметами, що ми залишимо, але і з екосистемами, рослинами, тваринами, птахами. Зараз у Чорнобильскій зоні проживають сотні видів здичавілих домашніх та диких тварин, включаючи рідкісні, що належать до Чернової книги. Якщо вам пощастить, то під час вашого візиту ви також зможете побачити стада лосів, яків або коней Пржевальского.

The post Туристичний Чорнобиль: що іноземців цікавить найбільше? appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2QrreAF
via World News

No comments:

Post a Comment