Tuesday 7 April 2020

ТОП 6 найкращих закарпатських страв

Мальовниче Закарпаття, гордість України, славиться не лише своїми гарними пейзажами, недоторканою природою, прадавніми традиціями та колоритними гуцулами, а й звісно – місцевими делікатесами. Сторіччями культура різних європейських країн, у складі яких була територія Закарпаття, вносила свою корективу у формування закарпатської кухні. Окрім українських вареників, борщу, голубців та сала, тамтешні господині та професійні кухарі мають у своєму арсеналі набагато більше традиційних рецептів. Більшість закарпатських справ мають яскраво виражений пряний та гоструватий смак, який вразить навіть вибагливих гурманів. Готують їх з звичайних продуктів, які з давніх-давен українці вирощують на городах, а також великої кількості м’яса, сала та молочних продуктів.

Отож, якщо ви плануєте відвідати Закарпаття неодмінно скуштуйте ТОП-6 найкращих та найпопулярніших місцевих страв.

Бограч

Це безумовний лідер нашого рейтингу. І хоча, сусіди-угорці вважають бограч своєю національною стравою, на Закарпатті він неофіційно визнаний справжнім «королем» та візитівкою місцевої кухні. Про його створення ходять справжні легенди. Одна з них підтверджує, що, дійсно, угорці винайшли його рецепт, а саме гірські пастухи. В казан над відкритим вогнем кидали все, що мали під рукою: м’ясо, трави, картоплю, моркву, томати. Незадовго до того, як справу мали куштувати – в казан клали палаюче поліно, щоб надати бограчу неповторний димний аромат. Через багато років незмінними компонентами приготування залишаються: казан, м’ясо, спеції та відкритий вогонь. Куштуючи бограч, може бути лише одна порада: обирати найбільшу ложку і не відмовляти собі у задоволенні.

Банош

Страва, яку ви знайдете у меню кожного місцевого закладу: від звичайного шинка до самого вишуканого ресторану. Бути на Закарпатті і не скуштувати банош – це гріх, переконані гуцули. Це кукурудзяна каша, яку довго варять з вершковим маслом та вершками. Правильно приготований банош має надзвичайно ніжний смак. За традиційним рецептом його подають зі шкварками, білими грибами, зеленню та обов’язково бринзою. Вважайте, що ця страва дуже ситна.

The post ТОП 6 найкращих закарпатських страв appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2wloaiE
via World News

No comments:

Post a Comment