Thursday 16 April 2020

Коронавірус і громадський транспорт: як уникнути зараження

Пандемія відправила на карантин все людство. Квартири і будинки стали островами безпеки. Як довго затягнеться самоізоляція складно прогнозувати, але навіть зараз іноді ми продовжуємо користуватися громадським транспортом. Хтось має потребу їздити на роботу через все місто і це тягне за собою небезпеку зустрітися з невидимим ворогом. Виконуючи прості правила перебування в громадському транспорті, ми можемо захистити себе і оточуючих від будь-яких вірусів, включаючи COVID-19.

1. Особисті засоби захисту. Ходить багато інформації, що медичні маски не захищають від коронавірусу. І потрібні вони тим, хто відчуває ознаки захворювання. Головна функція захисної маски – не дати крапелькам слини поширюватися в просторі. Людина може бути носієм інфекції і навіть не підозрювати про це. Тому в громадському транспорті обов’язково потрібно носити захисну медичну маску. Також не завадять хоча б сонцезахисні окуляри і медичні рукавички. У критичній ситуації вже ніхто не думає, що такі заходи можуть здатися смішними.

2. Дотримуйтеся дистанції. На зупинці чекайте транспорт хоча б в метрі від інших людей. У громадському транспорті сідайте якомога далі від пасажирів, які вже знаходяться у салоні. Якщо транспорт переповнений або ж хтось із присутніх має ознаки захворювання – краще пропустити цей рейс або вийти на найближчій зупинці. Ваше здоров’я – найголовніше за все, тому немає нічного страшного, що ви запізнитеся на роботу.

3. Користуйтеся антисептиком. У громадському транспорті ви будете платити за проїзд або передавати комусь решту. Також не обійдеться без контактів з поручнями та іншими поверхнями салону. Гроші, як усім відомо, дуже брудні, як і салон громадського транспорту. Тому перш ніж сісти у автобус і після того, як ви вийшли з транспорту – обробіть руки антисептиком. Або ж, як ми радили вище – надіньте гумові рукавички.

The post Коронавірус і громадський транспорт: як уникнути зараження appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2RGYftg
via World News

No comments:

Post a Comment