Wednesday 13 May 2020

Чи могли ви перехворіти коронавірусом і не помітити цього?

В усьому світі лише і розмов що про коронавірус. Усі аспекти пандемії, що поставила більшу частину світу на довгу паузу обговорюються щодня. Один з них – початок поширення захворювання і кількість людей у світі, що вже перехворіли безсимптомно. Недавно у Італії тестували потенційних донорів крові та виявили, що більше 10% тих, хто – як вони вважали не хворів на Covid-19 – уже мають антитіла до нього, тобто вже перенесли хворобу у нетяжкій формі. Отже, наскільки можливо, що ви вже хворіли на коронавірус, і що робити, якщо це так?

1. Чи це можливо?

Так, теоретично це цілком можливо. Вірогідність того, що ви вже мали справу з коронавірусом зростає, якщо ви подорожували на початку року. Особливо якщо ви відвідували зони ризику: Китай, північ Італії, схід Фрації, Мілан, гірськолижні курорти у Альпах. Також фактором ризику вчені вважають довгі перельоти та перебування у аеропортах, починаючи з кінця січня цього року. На їх думку поширення вірусу почалося раніше, ніж вважали за попередніми аналізами і уже навіть у грудні в ЄС та США були зафіксовані перші спалахи.

2. Чи може хвороба бути безсимптомною?

Людей, які переносять коронавірус зовсім безсимптомно, доволі багато. У ще більш чисельної групи вірус викликає лише легкі симптоми: нежить, кашель, невисоке підвищення температури. Хто з нас не зтикався з ними протягом зими? Зверніть увагу, що у дуже великій кількості випадків навіть у людей, що не мали видимих симптомів зафіксоване зниження чутливості до запахів та смаків. Якщо з вами ставалося щось подібне протягом останніх двох місяців, з великою вірогідністю ви вже перехворіли.

The post Чи могли ви перехворіти коронавірусом і не помітити цього? appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2WQO72W
via World News

No comments:

Post a Comment