Гастрономія різних країн суттєво відрізняється між собою, але тим не менш – чимало продуктів є, що повторюються. Це традиційні складові раціону, що насичують людський організм необхідними поживними елементами: білками, жирами та вуглеводами. Їх можна знайти, як на полицях магазинів, прилавках ринків, так і у складі національних страв різних країн. Все залежить від способу їх обробки та споживання.
1. Риба
Різноманіття риби в світі, насправді, вражаюче, залежно від географічно розташування кожна країна має свій асортимент. Ще з давніх-давен наші пращури опанували ремесло рибальства, адже це один із найбільш доступних, корисних та, відносно, недорогих продуктів. Слово «риба», в першу чергу, викликає асоціації зі скандинавськими країнами. Безумовно, в Норвегії страви з риби користуються неабиякою популярністю, але і у інших країнах цей продукт часто входить до різних національних страв. Так, в Японії рибу часто використовують для приготування суші, в Іспанії морська риба входить майже до всіх, місцевих страв, а на Західній Україні важко уявити застілля без коропа під грибним соусом.
2. Картопля
Це просто універсальний «солдат» у меню різних країн світу. Картопля – це неодмінно символ Білорусії, але й українські традиційні вареники або печеня теж готуються на основі цього продукту. А що уже казати про американців, які дня не уявляють без смаженої картоплі, або німців, які полюбляють на гарнір до ковбасок смакувати картопляними галушками.
3. Макарони
Макарони, паста, лапша… як би їх не називали у різних куточках світу – суть залишається однаковою. Звісно, першість у світовому рейтингу «любителів макаронів» посідають італійці, які у своєму кулінарному доробку мають кілька десятків видів страв із пасти. Її поєднують з найрізноманітнішими начинками та соусами. Не відстають від них і також китайці, які теж полюбляють салат фунчозу на основі лапші; тайці придумали безліч рецептів приготування цього продукту з різними начинками. Українці ж вигадали більш цікаві способи використання макаронів. А саме: як начинку для фаршированого перцю або запікають під яєчно-молочним соусом.
The post Продукти, які можна знайти в кожній культурі світу appeared first on Brain Berries.
from Brain Berries https://ift.tt/2AFeB0b
via World News
No comments:
Post a Comment