Tuesday 4 August 2020

Нестандартний Київ: 6 цікавих місць

Київ історичний, сучасний, містичний, урбанізований, зелений, затишний, культовий… Цими, та ще багатьма різними прикметниками можна описати древню столицю України. Кожен киянин, чи турист відшукає у цьому місті свої неповторні фарби та емоції. Майдан Незалежності, Андріївський узвіз, ринок на Бесарабці – найвідоміші візитівки, без яких не обходиться жодне знайомство з Києвом. Однак, у місті існують ще безліч куточків, які здатні зачарувати та неодмінно залишитися приємною згадкою у вашому Інстаграмі.

1. Воздвиженка

Нещодавно збудований елітний район в історичному центрі міста, що нагадує затишне містечко десь у Західній Європі. Кольорові будинки, бруківка, кав’ярні, ресторанчики, галереї, бутіки та милий скверик створюють особливу атмосферу уікенду і свята навіть у розпал робочого дня. Архітектура виконана в єдиному стилі, а місцеві заклади мають приховані від людського ока невеличкі тераси, де можна затишно сховатися від літньої спеки.

Як дістатись: зі сторони вулиці Верхній Вал, або з Андріївського узвозу.

2. Костел Святого Миколая

Сконструйований у 1899 – 1909 роках відомим київським архітектором Миколою Городецьким, костел став перлиною центральної частини міста, вирізняючись своєю готичною архитектурою і вітражами. Крім богослужінь парафії Римо-католицької церкви, у Костелі відбуваються також концерти органної та камерної музики. Найкраще фото будівлі можна зробити, перейшовши через дорогу, углиб внутрішнього двору Бізнес-центру «Торонто».

Як дістатись: вулиця Велика Васильківська, 77

The post Нестандартний Київ: 6 цікавих місць appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2C16pIq
via World News

No comments:

Post a Comment