Wednesday 19 February 2020

Чому акули бояться дельфінів, та уникають зустрічі з ними ( 6 причин) 

Здавалося б, що може бути страшнішим за акулу? Недарма фільм «Щелепи» досі залишається неперевершеним шедевром серед фільмів жахів, адже порятуватися від акули-вбивці людині у морі майже неможливо (тільки якщо ви не Блейк Лайвлі у фільмі «Мілина»). Але і ці хижаки не позбавлені страху. І його у них викликають … дельфіни. Так-так, саме ці веселі та дружні тварини.

Відразу скажемо – у двобії дельфіна та акули переможе остання. Але це лише у тому випадку, якщо такий двобій відбудеться, адже акули прагнуть їх уникати. У чому ж причина?

Гнучкість та швидкість

Саме так, для акул дельфіни занадто гнучкі. Акули надзвичайно швидко плавають, але не можуть похвалитися великою маневреністю. Дельфіни рухаються значно швидше за них, а також значно легше змінюють напрямок. Це робить задачу із наздоганяння дельфіна проблематичною для акул.

Міцні кістки

Незважаючи на гнучкість, кістки дельфінів є дуже міцними. У першу чергу це стосується черепа. На практиці це означає, що акула має вбити або важко поранити дельфіна з першої спроби. Якщо це їй не вдасться, дельфін найімовірніше зможе втекти від нападниці або використати свої інші переваги для перемоги.

The post Чому акули бояться дельфінів, та уникають зустрічі з ними ( 6 причин)  appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/2wmIj7B
via World News

No comments:

Post a Comment