Wednesday 4 March 2020

12 головних пам’яткок України

Україна – держава, що може пишатися своєю багатовіковою історією та культурою. Кожен регіон має свої визначні пам’ятки, які повинен оцінити за життя кожен українець, що себе поважає. До них належать: середньовічні фортеці, стародавні монастирі та храми, розкішні палаци та садиби відомих історичних постатей, предмети мистецтва, що зробили нашу країну відомою на увесь світ. А що й казати про солов’їну мову та незвичайну природу! З усієї планети до нас приїжджають туристи, щоб побачити наші безцінні скарби. Саме тому було важко створити невелику добірку про головні пам’ятки України. Їх набагато більше: вони можуть не вміститися в цілу книгу. Проте рекомендуємо зробити перший крок до знайомства з історичним надбаннями Батьківщини.

Києво-Печерський заповідник, Київ

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник – це найбільший музейний комплекс України, оцінений ЮНЕСКО, він є частиною Світової спадщини. Кожному, хто хоче зануритися в молитовну тишу храмів і відчути стриману монастирську атмосферу печер і музеїв на Дніпром, радимо відвідати Києво-Печерський заповідник.

Музей «Писанка», Коломия

Це єдиний у світі музей писанкового розпису, або ж писанки, який приваблює мільйони туристів щороку і не тільки на Паску. Сюди приходять усі, хто хоче познайомитися з автентичною українською творчістю і традиціями.

Шацькі озера, Волинська область

Шацькі озера – улюблене літнє місце відпочинку українців, що збирає туристів не менше, ніж морські курорти. Це справжня перлина Волинської області. Найбільше озеро в комплексі – Світязь, воно ж є і найглибшим в Україні. Його максимальна глибина – більше 58 метрів. Світязь через мальовничість краєвидів і унікальність водного світу називають українським Байкалом.

Собор Святої Софії, Київ

У числі місць, які варто відвідати, є собор Святої Софії. Він прикрашає столицю України – Київ – ще з XI століття. Побудований за наказом Ярослава Мудрого, за свою древню історію собор був неодноразово зруйнований, а тепер входить в список ЮНЕСКО, в престижний і цінний список Всесвітньої спадщини. Нині богослужіння тут проводяться лише у великі свята, позаяк в інший час храм відкритий для туристів.

The post 12 головних пам’яткок України appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/3atN12k
via World News

No comments:

Post a Comment