Tuesday 29 December 2020

Найдорожчі страви у світі 

Для когось віддати 800 гривень за звичайний стейк — величезні гроші, а хтось мало не щодня може дозволити собі на обід стейк з мармурової яловичини. Ми зібрали для вас найнезвичайніші та найдорожчі страви у світі. Ми впевнені, деякі ціни шокують вас.

Темний шоколад за 2600 доларів

Ті, хто обожнює екзотичні солодощі, можуть спробувати найдорожчий шоколад у світі від компанії Knipschildt. Його батьківщиною є Сполучені Штати, а плитка вагою у 453 грами коштуватиме близько 2600 доларів. 

Стейк з м’яса корів Ваг’ю

Найдорожчим та найсмачнішим м’ясом у світі, як відомо, є мармурова яловичина. Проте такий продукт має й “поліпшений” варіант: мармурова яловичина японських корів Ваг’ю. Щоб м’ясо було ніжним, м’яким та соковитим, тварин оточують турботою й любов’ю: корівок щоденно напувають саке й пивом, годують свіжою травичкою.  

Аби скуштувати шматочок (200 грамів) такого стейку, доведеться викласти понад 100 доларів, а найніжніші шматки коштують 1000 доларів. Один відомий фуд-блогер, скуштувавши страву, сказав, що такий стейк “можна їсти ложкою”.

Піца «Людовик XIII»

Цю піцу готує відомий італійський шеф-кухар Ренато Віола і розпочинає це робити за 72 години до подачі. Він замішує тісто з особливого виду борошна, до складу якого входить австралійська сіль. Для начинки Ренато використовує декілька видів ікри, яку попередньо вимочує в ігристому вині, а також червоного лангуста і омарів, маринованих в коньяку, креветки з Середземного моря. Родзинкою страви є сир, який вироблено з молока буйволиць. Вартість такої піци — 12 тисяч доларів.

Салат «Florette Sea&Earth» ( “Флорреттські море і суша”)

Страву з такою вишуканою назвою подають в готелі «Le Manoir aux Quat Saisons». Вартість однієї порції “Флореттських моря і суші” складає 800 євро. До складу входять: 50 грамів ікри білої білуги, корнуольский краб, лангуст, лобстер, флореттський молодий салат, червоний перець, терті трюфелі, картопля, спаржа і краплина оливкової олії. Цікаво, що страву прикрашають золотою фольгою.

The post Найдорожчі страви у світі  appeared first on Brain Berries.



from Brain Berries https://ift.tt/3rA9MLb
via World News

No comments:

Post a Comment